Witte druivensoort

Monemvasia is een zeldzaam en karaktervol druivenras afkomstig uit Griekenland, met name van het eiland Paros en de regio rond Monemvasia op de Peloponnesos. Het aromaprofiel van Monemvasia wordt gekenmerkt door tonen van rijpe perzik, abrikoos, citrusvruchten en soms bloemige nuances zoals oranjebloesem en witte bloemen. In de mond biedt deze druif een verfrissende zuurgraad, een medium tot volle body en subtiele minerale accenten. Monemvasia wordt vooral gebruikt voor droge witte wijnen, maar kan ook schitteren in halfzoete of zoete stijl, waar het geconcentreerde aroma's van honing en gekonfijte vruchten ontwikkelt. De belangrijkste wijngebieden voor Monemvasia zijn Paros, waar het samen met Mandilaria beroemde witte en zoete wijnen voortbrengt. Qua wijnstijl zijn Monemvasia-wijnen levendig, aromatisch en elegant, met een aangename afdronk. Wat betreft foodpairing combineert Monemvasia uitstekend met gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, Mediterrane salades met feta, lichte pasta’s en pittige kazen. Ook bij gerechten met citrus of verse kruiden komt de druif mooi tot zijn recht.

De belangrijkste regio's voor druif Monemvasia

Geen regio gevonden voor de druivensoort Monemvasia.