Durize is een zeldzame, inheemse blauwe druivensoort voornamelijk geteeld in het Zwitserse kanton Wallis. In de neus biedt Durize uitgesproken aroma’s van zwarte kersen, bramen en kruidige tonen met subtiele accenten van leder en zwarte peper. In de mond kenmerkt de wijn zich door een volle body, stevige tanninestructuur, levendige zuren en een robuuste, licht rustieke smaakprofiel. De afdronk is aanhoudend met nuances van viooltjes en donkere chocolade. Durizewijnen worden vrijwel uitsluitend als monocépage geproduceerd en kunnen zowel als jonge, sappige rode wijn als in houtgerijpte, complexere varianten voorkomen.
De Durize is ideaal te combineren met krachtige gerechten. Denk hierbij aan wildgerechten zoals hert of everzwijn, gestoofd rundvlees of rijke stoofschotels met paddenstoelen. Ook bij lokale kazen uit de Alpenregio, zoals raclette of gereifte kaas, komt de robuustheid van Durize uitstekend tot zijn recht. Dankzij de structuur en zuurgraad kan de wijn zich bovendien goed ontwikkelen op fles, wat hem interessant maakt voor wijnliefhebbers die graag een fles laten ouderen.
Zwitserland
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?