Trepat is een inheemse druivensoort die voornamelijk voorkomt in Catalonië, met name in de regio’s Conca de Barberà en Costers del Segre. Deze blauwe druif staat bekend om zijn lichte, frisse en elegante karakter. Het aromatische profiel van Trepat kenmerkt zich door delicate tonen van rood fruit zoals aardbei, framboos en kers, subtiel aangevuld met hints van witte peper, bloemen en een vleugje kruiden. In de mond biedt Trepat een levendige aciditeit, een medium tot lichte body en zachte tannines, wat deze wijn bijzonder verfrissend maakt.
Trepat wordt vooral gebruikt voor de productie van rosé cava's en lichte rode wijnen. De rode wijnen zijn doorgaans elegant en fruitig, soms licht gekoeld te serveren, terwijl rosé cava’s een sprankelende én fruitige ervaring bieden. Dankzij het frisse karakter van Trepat past deze druivensoort uitstekend bij gerechten zoals gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, lichte salades en tapas met Iberische ham. Ook combineert hij harmonieus met Aziatische gerechten of lichte gevogeltebereidingen. Trepatwijnen zijn bij uitstek geschikt om te serveren bij zomerse gelegenheden of als begeleiding van verfijnde, frisse maaltijden.
Spanje
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?