Marquette is een rood druivenras dat bekend staat om zijn uitstekende winterhardheid en ziektebestendigheid, waardoor het bijzonder geschikt is voor koelere klimaten. Qua aromatisch profiel biedt Marquette levendige tonen van rode bessen zoals kers en framboos, subtiele zwarte peper en vaak een hint van kruiden en aardse ondertonen. In de mond presenteert deze druif zich met een medium tot volle body, verfrissende zuren en elegante, zachte tannines.
Marquette wordt voornamelijk aangeplant in de Verenigde Staten en Canada, met name in de noordelijke staten zoals Minnesota en Vermont, maar ook in bepaalde regio’s van Ontario en Quebec. In Europa begint het ras langzaam op te komen in noordelijk gelegen wijnstreken.
De typische wijnstijlen variëren van lichte, fruitige rode wijnen tot meer gestructureerde, houtgerijpte varianten. Soms worden er ook roséwijnen van gemaakt. Marquette kan jong gedronken worden, maar ontwikkelt na enkele jaren rijping meer complexiteit.
Wat betreft foodpairing komt Marquette bijzonder goed tot zijn recht bij gegrild vlees, wildgerechten, geroosterde groenten en kruidige gerechten zoals stoofpotten. Ook harde kazen en charcuterie zijn uitstekende begeleiders van deze veelzijdige wijn.
Canada
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?