Witte druivensoort

Edelweiss is een aromatisch druivenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Verenigde Staten en zich inmiddels ook in enkele koelere wijnregio’s in Europa heeft gevestigd. Het ras staat bekend om zijn uitgesproken florale aroma’s met tonen van muskus, rijpe appel, ananas en soms een vleugje kruidigheid. In de smaakprofile valt Edelweiss vooral op door zijn frisse zuren, milde zoetheid en een licht sprankelende afdronk die vaak doet denken aan muskaatwijnen.

De belangrijkste wijnregio’s voor Edelweiss bevinden zich in de Noordelijke staten van de VS, met name Nebraska, Iowa en Minnesota, waar het ras vooral populair is vanwege zijn vorstbestendigheid. In Europa wordt de druif kleinschalig verbouwd, in onder andere België en Nederland.

Edelweiss wordt meestal als halfzoete tot zoete witte wijn gevinifieerd, waarbij de wijnmakers kiezen voor het bewaren van de primaire fruitigheid en aromatische intensiteit. Deze stijl maakt Edelweiss uitermate geschikt als aperitiefwijn, maar ook als begeleider van lichte gerechten.

Aanbevolen wijn-spijscombinaties zijn onder andere Aziatische gerechten met milde kruiden, frisse salades met fruit, zachte kazen zoals brie of camembert, en desserts op basis van tropisch fruit. Edelweiss is ook een uitstekende partner bij lichte kipgerechten of schaal- en schelpdieren.

De belangrijkste regio's voor druif Edelweiss

Geen regio gevonden voor de druivensoort Edelweiss.

Wijnen op basis van Edelweiss

Volwassenheid

Elzas - 2022

Pierre Et Frédéric Becht - Edelzwicker
Fles (75cl)