Glera is een wit druivenras dat vooral bekend staat als de basis van de beroemde Italiaanse mousserende wijn Prosecco. Het profiel van Glera kenmerkt zich door een frisse, delicate aromatische expressie met tonen van groene appel, peer, witte perzik en soms een hint van citrusbloesem. In de smaak is de wijn lichtvoetig, levendig en heeft hij een aangename, zachte zuurgraad met een subtiele mineraliteit en een vaak licht zoete afdronk.
Glera wordt hoofdzakelijk verbouwd in de regio Veneto, specifiek in de provincies Treviso en Valdobbiadene, waar het milde klimaat en de kalkrijke bodems ideaal zijn voor deze druif. Ook Friuli Venezia Giulia vormt een belangrijk teeltgebied.
De typische wijnstijl van Glera is de Prosecco, die meestal als Spumante (vol mousserend) of Frizzante (licht mousserend) op de markt komt, maar er worden ook stille wijnen van gemaakt. De wijnen zijn jong en fruitig, bedoeld om direct te drinken.
Glera-wijnen passen uitstekend bij lichte voorgerechten, schaal- en schelpdieren, sushi en verse salades. Ze vormen ook een ideale begeleider van antipasti, zachte kazen en lichte Aziatische gerechten.
Italië
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?