Rode druivensoort

Argaman is een relatief moderne Israëlische druivensoort, ontstaan uit een kruising tussen Carignan en Souzao. Deze blauwe druif levert wijnen op met een diepe, intens paarse kleur. In de neus biedt Argaman aroma’s van rijpe zwarte bessen, pruimen, viooltjes en vaak ook subtiele kruidige tonen zoals zwarte peper en laurier. In de mond kenmerkt de wijn zich door een volle body, levendige zuren en zachte, soepele tannines, ondersteund door tonen van donker fruit, een vleugje chocolade en soms een lichte mineraliteit.

Belangrijkste teeltgebieden bevinden zich in Israël, met name in de regio’s Shomron, Samson en rondom de Judean Hills, waar het warme klimaat de druif optimaal laat rijpen en haar kleur- en smaakintensiteit versterkt.

Argaman wordt vaak gebruikt als blendpartner vanwege zijn kleurkracht, maar steeds vaker verschijnen er ook enkelvariatale Argaman-wijnen. Deze wijnen variëren van fruitig en doordrinkbaar tot rijk en krachtig, vaak met enkele maanden houtrijping.

Aanbevolen foodpairings omvatten gegrild rood vlees, stoofgerechten, lamskoteletjes en gerechten met Midden-Oosterse specerijen. Dankzij zijn fruitigheid en kruidigheid past Argaman tevens goed bij geroosterde groenten en stevige kazen.

De belangrijkste regio's voor druif Argaman

Geen regio gevonden voor de druivensoort Argaman.