Garanoir is een hybride druivenras, ontstaan door een kruising van Gamay en Reichensteiner, voornamelijk geteeld in Zwitserland en in mindere mate in delen van Duitsland. Deze druif levert wijnen met een diepe robijnrode kleur, zachte tannines en een fris karakter. In het aromatische profiel staan aroma’s van rood fruit centraal, vooral kersen, frambozen en bessen, vaak aangevuld met florale tonen en hints van specerijen. In de mond toont Garanoir zich soepel, met een elegante structuur, fijne zuren en een medium body, waardoor de wijn zeer toegankelijk is.
De belangrijkste teeltgebieden zijn de Waadt en Wallis in Zwitserland, waar het koele klimaat bijdraagt aan de behoud van de frisse aroma’s en fraicheur van deze druif. Garanoir wordt meestal vinified tot monocepage rode wijnen of in blends, waarbij de fruitige expressie wordt benadrukt. Er zijn ook lichte, fruitige rosés van Garanoir te vinden.
Garanoir combineert uitstekend met gerechten zoals gevogelte, kalfsvlees, lichte wildgerechten, stoofpotjes en zachte kazen. De frisse zuren en het fruitige karakter maken deze wijn tevens een uitstekende partner voor mediterrane schotels en vegetarische gerechten.
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?