Vidal is een witte druivensoort die vooral bekend staat om zijn vermogen om frisse, aromatische wijnen te produceren met een opvallende zuurgraad. Het aromaprofiel van Vidal omvat tonen van citrus, groene appel, ananas, perzik en soms florale invloeden, met honingachtige accenten in laat geoogste of ijswijnen. In de mond presenteert Vidal zich vaak fris en levendig, met een opvallende balans tussen zoetheid en zuren, vooral in dessertwijnen.
De voornaamste wijnregio’s waar Vidal wordt verbouwd zijn te vinden in Canada – met name in Ontario en Quebec – waar het de basis vormt voor wereldberoemde icewines. Daarnaast wordt deze druif ook in mindere mate aangeplant in de Verenigde Staten, zoals in staten als New York en Michigan.
Vidal wordt vooral gebruikt voor de productie van ijswijn (icewine), een dessertwijn met een geconcentreerde zoetheid, rijke textuur en intense aromatische complexiteit. Daarnaast levert de druif ook frisse, droge en halfdroge witte wijnen.
Vidalwijnen combineren uitstekend met blauwe kaas, foie gras, fruitige desserts, of rijke gerechten zoals gebraden gevogelte. Droge varianten doen het goed naast zeevruchten, schaal- en schelpdieren of frisse salades.
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?