Kangun is een wit druivenras afkomstig uit Armenië, waar het breed wordt verbouwd in de Araratvallei en rondom Armavir en Vayots Dzor. De druif kenmerkt zich door haar fris aromatisch profiel met tonen van groene appel, citrusfruit, witte perzik en lichte florale accenten zoals acacia en kamille. In de mond is Kangun levendig en evenwichtig, met een prettige zuurgraad en een subtiele mineraliteit die zorgt voor elegantie en een toegankelijke afdronk.
Kangun wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van droge witte wijnen, maar is ook geschikt voor mousserende en versterkte wijnen. Droge Kangun-wijnen zijn doorgaans licht tot medium van body en creëren een frisse, schone indruk die zowel jong als na enkele jaren rijping goed tot zijn recht komt.
Met het oog op foodpairing combineert Kangun uitstekend met licht gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, zachte kazen zoals brie en ricotta, maar ook met frisse salades en gerechten uit de Midden-Oosterse keuken. Tevens vormt de frisse zuurgraad van Kangun een mooie match met gerechten die gekruid of licht pittig zijn, waardoor deze wijn veelzijdig inzetbaar is aan tafel.
Armenië
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?