Yellow Muscat, in Nederland vaak aangeduid als “Muscat Blanc à Petits Grains” of “Gele Muskaat”, is een aromatisch druivenras dat bekendstaat om zijn uitgesproken geur- en smaakprofiel. In het glas komen intense aroma’s vrij van sinaasappelbloesem, perzik, muskaatdruiven, bieslook en rijpe citrusvruchten, vaak met een delicate florale toets. In de mond biedt Yellow Muscat frisse zuren, een elegante zoetheid en tonen van honing en specerijen, waardoor de wijnen zowel complex als verfrissend zijn.
De belangrijkste wijnbouwregio’s voor deze druif zijn onder andere de Elzas in Frankrijk, Noord-Italië (met name Piemonte), Hongarije, Griekenland en het zuidoosten van Australië. In deze regio’s wordt Yellow Muscat gebruikt voor een breed scala aan wijnstijlen: bruisend, droog, halfdroog tot rijkelijk zoet (zoals Muscat de Beaumes-de-Venise).
Typische wijnstijlen variëren van lichte, verkwikkende aperitiefwijnen tot geconcentreerde dessertwijnen met rijke aroma’s en een lange afdronk. Yellow Muscat combineert uitstekend met gerechten als Aziatische keuken (pikant en zoetzuur), blauwe kazen, lichte desserts met citrus of perzik, maar ook met patés en fruitige salades.
Hongarije
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?