| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2015 |
| Land | Portugal |
| Soort Benaming | Vinho de mesa |
| Regio | Alentejo |
| Benoeming | Alentejo |
| Chateau / Domein | Montinho São Miguel |
| Huidige fase |
Aftakeling
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 8,50 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2015 - 2017
|
Volwassenheid
2018 - 2021
|
Hoogtepunt
2022 - 2024
|
Aftakeling
2025 - 2029+
|
Montinho São Miguel 2015 is een karaktervolle rode wijn uit de Alentejo, een van Portugal’s meest veelzijdige wijnregio’s. Deze wijn bestaat doorgaans uit een blend van lokale druivenrassen, zoals Aragonez (Tempranillo), Alicante Bouschet en Trincadeira. Het jaar 2015 was bijzonder gunstig, met een zonnige en warme zomer die de druiven een optimale rijpheid gaf. De selectie van het fruit en de gecontroleerde vinificatie zorgen voor een wijn met veel diepte: je kunt verwachten dat deze Montinho São Miguel mooie aroma’s ontwikkelt van rijp rood fruit, pruimen, vijgen en een vleugje specerijen, ondersteund door zachte tannines en een evenwichtige zuurgraad. Eventuele houtrijping geeft bijkomende nuances van vanille en toast.
Alentejo staat bekend om haar glooiende heuvels, uitgestrekte kurkeikbossen en een warm, droog klimaat. De bodems variëren van leisteen tot graniet en kalksteen, wat veel variatie in de stijl van de wijnen oplevert. Alentejo heeft een lange wijnbouwtraditie, maar juist de laatste decennia groeit de reputatie van deze regio snel, dankzij moderne wijnmakers die inzetten op kwaliteit en authentieke karakteristieken. De volle zoninval en koele nachten geven de druiven een mooie rijpheid en concentratie zonder aan frisheid te verliezen.
Voor wat betreft spijscombinaties komt deze wijn uitstekend tot zijn recht bij gegrild rood vlees, stoofgerechten zoals Portugese ‘Carne de Porco à Alentejana’ (varkensvlees met schelpjes) of bij een stevige lamsstoof met rozemarijn. Ook intens smakende harde kazen en wildgerechten vormen een harmonieus duo met deze Montinho São Miguel.
Het is raadzaam om deze wijn te serveren op een temperatuur van 16-18°C. Decanteren gedurende een half uur helpt om alle aroma’s mooi tot hun recht te laten komen. Deze wijn is nu op dronk, maar kan mits goede bewaring nog enkele jaren verder ontwikkelen.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Alentejo Montinho São Miguel - 2015 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?