| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2005 |
| Land | Argentinië |
| Regio | Mendoza |
| Benoeming | Mendoza |
| Chateau / Domein | Santa Ana |
| Cuvee | Shiraz |
| Huidige fase |
Aftakeling
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 8,50 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2005 - 2008
|
Volwassenheid
2009 - 2014
|
Hoogtepunt
2015 - 2018
|
Aftakeling
2019 - 2026+
|
Santa Ana Cuvée Shiraz 2005 uit Mendoza, Argentinië, is een krachtige en expressieve rode wijn die volledig is gemaakt van de Shiraz-druif (ook wel Syrah genoemd). Deze cuvée uit het uitstekende wijnjaar 2005 toont de diepgang die bereikt kan worden met zorgvuldige vinificatie en een mooi ouderenpotentieel. In het glas vallen meteen de diepe, robijnrode kleur en de geconcentreerde aroma’s op: rijpe bramen, pruimen en kersen worden ondersteund door subtiele tonen van zwarte peper, leder en een hint van vanille, wat wijst op een rijping (gedeeltelijk) op eikenhout. De mondstructuur is rijk en vlezig, met perfecte rijpheid en zachte tannines; de afdronk blijft lang nazinderen met kruidige en fruitige impressies.
Mendoza is de belangrijkste wijnregio van Argentinië en ligt aan de voet van het Andesgebergte. Het continentale, droge klimaat en de hoge ligging (vaak boven de 900 meter) zorgen voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dit helpt druiven om hun frisheid en aroma’s te behouden. De bodem is arm en stenig, ideaal voor de Shiraz die hierdoor geconcentreerd en rijk wordt, terwijl irrigatie met smeltwater uit de Andes zorgt voor gecontroleerde groei. Mendoza heeft een rijke geschiedenis van wijnproductie sinds de koloniale tijd, en is vandaag de dag een wereldwijd erkende regio voor zowel Malbec als Shiraz.
Een Shiraz als deze past uitstekend bij gegrild rood vlees, geroosterde lamskoteletten of een rijk stoofgerecht zoals ossobuco. Typisch Argentijnse gerechten zoals asado, gegrild vlees met chimichurri, vormen een perfecte match en versterken het karakter van de wijn. Ook bij kruidige stoofpotten of gerechten met linzen, aubergines en paddenstoelen doet deze wijn het uitstekend.
Voor een optimale beleving serveer je deze Santa Ana Cuvée Shiraz 2005 bij een temperatuur van 16-18°C. Laat de wijn even ademen voor het schenken, zodat hij zijn volle geur- en smaakpalet kan tonen. Zo komt deze krachtige Shiraz volledig tot zijn recht aan tafel.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Mendoza Santa Ana - Shiraz - 2005 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?