Verpakking | Halve fles (37,5cl) |
---|---|
Type | Wijnen |
Kleur | Wit |
Jaartal | 2011 |
Land | Duitsland |
Regio | Moezel |
Benoeming | Moezel |
Chateau / Domein | Beckers |
Huidige fase |
Hoogtepunt
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
Halve fles (37,5cl) | |
2025 | 24,50 € |
---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
Jeugd
2012 - 2014
|
Volwassenheid
2015 - 2018
|
Hoogtepunt
2019 - 2025
|
Aftakeling
2026 - 2030+
|
Beckers Mosel 2011 is een droge witte wijn afkomstig uit de iconische Duitse wijnregio de Moezel. Deze wijn wordt vrijwel zeker gemaakt van de rieslingdruif, de koning van de regio, hoewel de blend niet vermeld is. Het oogstjaar 2011 staat in de Moezel bekend als een wijnjaar met zeer rijpe druiven dankzij een warme late zomer, wat wijnen opleverde met een mooie balans tussen frisheid en een levendig fruitkarakter. De vinificatie van droge (sec) Moezelwijn draait om pure expressie van het druivenras, met veel nadruk op frisheid, mineraliteit en finesse.
De Moezelstreek is beroemd om haar steile leisteenhellingen langs de kronkelende rivier, wat een unieke minerale expressie geeft aan de wijn. Door het relatief koele klimaat krijgen de druiven de kans om langzaam te rijpen, wat resulteert in een elegante zurenstructuur en verfijnde aroma’s. De rijke wijncultuur van de Moezel gaat eeuwen terug, en de regio staat wereldwijd bekend om de productie van enkele van de meest verfijnde en langlevende witte wijnen, vooral van riesling. De lichte bodems – typisch leisteen – zorgen voor de typerende mineraliteit en spanning in de wijn.
Deze frisse en levendige wijn leent zich uitstekend als begeleider van schaal- en schelpdieren zoals mosselen of oesters, maar komt ook mooi tot zijn recht bij lichte Aziatische gerechten – denk aan sushi of Thaise salades – waarin limoen en verse kruiden centraal staan. Voor een lokaal-Rijnlands accent kunt u denken aan Zwiebelkuchen, een regionale ui-taart, of bij gerookte forel.
Voor optimale smaaksensatie schenkt u deze Beckers Mosel 2011 het best licht gekoeld, rond de 8-10°C. Zo komen de fijne fruitige aroma’s, de zuivere zuren en de subtiele mineraliteit perfect tot hun recht. Laat de wijn na openen even ademen in het glas, en geniet van de elegantie en spanning die zo kenmerkend zijn voor de Moezel.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Moezel Beckers - 2011 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?