| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Wit |
| Jaartal | 2009 |
| Land | Frankrijk |
| Soort Benaming | AOC |
| Regio | Bourgondië |
| Benoeming | Meursault |
| Chateau / Domein | Remi Jobard |
| Cuvee | Meursault 1er cru Genevrières |
| Huidige fase |
Aftakeling
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 145,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2009 - 2011
|
Volwassenheid
2012 - 2016
|
Hoogtepunt
2017 - 2023
|
Aftakeling
2024 - 2028+
|
| Druivensoort | Percentage |
|---|---|
| Chardonnay | 100 % |
De Meursault 1er Cru Genevrières 2009 van Domaine Remi Jobard is een prachtige Bourgondische witte wijn, volledig gemaakt van de Chardonnay-druif. De wijn wordt geproduceerd op de befaamde premier cru-wijngaard Genevrières, in het hart van Meursault. 2009 was een uitstekend jaar in Bourgogne, met rijpe en gezonde druiven dankzij een warm en zonnig groeiseizoen. In de kelder staan precisie en respect voor het terroir centraal: de most vergist op hout, waarna de wijn een rijping krijgt op fijne eikenhouten vaten, deels nieuw. Hierdoor krijgt deze Meursault zijn kenmerkende complexiteit, met tonen van rijpe perzik, hazelnoot, boterbloemen, subtiele houttoetsen en een frisse maar sappige lengte.
Meursault ligt in de Côte de Beaune, dat bekendstaat om zijn kalkrijke kleigronden die ideaal zijn voor Chardonnay met veel finesse en structuur. Het relatief milde, continentaal getinte klimaat, met voldoende neerslag maar veel zonuren, ondersteunt een geleidelijke rijping van de druiven, waardoor het aroma- en smaakpalet zich optimaal ontwikkelt. Bourgogne heeft een eeuwenoude wijntraditie; vooral Meursault geniet wereldwijd bewondering voor zijn intense en rijke witte wijnen.
Bij een wijn van dit kaliber en karakter passen rijke visgerechten, zoals gebakken tarbot met beurre blanc, gepocheerde kreeft of coquilles Saint-Jacques. De romigheid van de wijn harmonieert schitterend met risotto met zomertruffel of een klassieke kip met roomsaus. Wil je de lokale keuken eren, kies dan voor een "pochouse" (Bourgondische visstoof) of een stukje lokale geitenkaas.
Voor een optimale beleving adviseer ik deze wijn licht te koelen en op een temperatuur tussen 11 en 13°C te serveren. Schenk hem liefst in ruime glazen en geef hem een kwartier lucht voordat je proeft, zodat alle aroma's zich volledig kunnen ontplooien.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Meursault Domaine Remi Jobard - Meursault 1er cru Genevrières - 2009 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?