| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 1972 |
| Land | Frankrijk |
| Soort Benaming | AOC |
| Regio | Languedoc |
| Benoeming | La Clape |
| Chateau / Domein | Château Marmorières |
| Huidige fase |
Aftakeling
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 48,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
1972 - 1975
|
Volwassenheid
1976 - 1983
|
Hoogtepunt
1984 - 1991
|
Aftakeling
1992 - 2970+
|
Château Marmorières 1972 uit de appellation La Clape AOC is een bijzondere rode wijn uit het Zuid-Franse Languedoc. Deze wijn is grotendeels gebaseerd op traditionele druivenrassen uit de streek, zoals Syrah, Grenache en Mourvèdre, aangevuld met mogelijk Carignan of Cinsault. De jaargang 1972 is zeldzaam en getuigt van een uitzonderlijke bewaarpotentie, zeker onder de beste omstandigheden. De terroirs van La Clape zijn beroemd om hun kalksteenrijke bodems en ligging nabij de Middellandse Zee, wat zorgt voor verkoelende invloed en een unieke mineraliteit die zich vertaalt naar elegantie en diepgang in de wijn. Vinificatie gebeurt veelal op traditionele wijze met langzame vergisting en rijping op foudres of barriques, waardoor het boeket aan complexiteit wint en de tannines mooi kunnen versmelten.
La Clape is een historische wijnregio, ooit een eiland voor de kust van Narbonne. Het mediterrane klimaat wordt getemperd door de zeewind, waardoor de wijnen krachtig zijn maar nooit log. De geschiedenis van wijnbouw gaat hier terug tot de Romeinse tijd, waarbij de kalkrijke bodems en de uitbundige zonuren fruitige, kruidige en volle wijnen voortbrengen, tegelijkertijd met een opvallende frisheid en finesse dankzij de invloed van de Tramontane-wind.
Deze gerijpte wijn vraagt om klassieke, smaakvolle gerechten. Denk aan langzaam gegaard lamsvlees met rozemarijn, een wildstoofpot met zwarte olijven of geroosterde eend op zijn Frans. Regionale gerechten zoals cassoulet uit de Languedoc passen ook prachtig, net als harde schapenkaas of een kruidige ratatouille. Laat bij voorkeur het gerecht niet overheersen, zodat u de delicate tertiary aroma’s van leer, tabak, drop en gedroogd fruit volledig tot hun recht laat komen.
Schenk deze wijn op 16-18°C, ruim op tijd gedecanteerd zodat het bouquet zich volledig kan openen en u optimaal kunt genieten van het unieke karakter van deze gerijpte La Clape.
Optimaliseer het beheer van uw Wijnen kelder met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen in alle eenvoud.
Download Viniou nu en transformeer het beheer van uw wijnkelder in een soepele en intuïtieve ervaring!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen La Clape Château Marmorières - 1972 kan automatisch worden toegevoegd aan uw eigen Wijnen via de Viniou-applicatie door eenvoudig de naam van uw Wijnen in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze wijnkelderbeheer-tool om uw gepersonaliseerde Wijnen-fiches in een handomdraai te creëren en organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?