| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2019 |
| Land | Italië |
| Soort Benaming | DOC |
| Regio | Piëmont |
| Benoeming | Barolo |
| Chateau / Domein | Claudio Alario |
| Cuvee | Sorano |
| Huidige fase |
Volwassenheid
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 31,50 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2019 - 2022
|
Volwassenheid
2023 - 2027
|
Hoogtepunt
2028 - 2038
|
Aftakeling
2039 - 2053+
|
| Druivensoort | Percentage |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
De Claudio Alario Barolo DOCG Cuvée Sorano 2019 is een sublieme uitdrukking van wat de koning der Italiaanse wijnen te bieden heeft. Deze wijn is gemaakt van 100% nebbiolo, een van de meest karaktervolle druivenrassen uit Piemonte. De druiven zijn afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden rondom Serralunga d’Alba, waar de bodem rijk is aan kalk, mergel en klei, wat zorgt voor diepte en complexiteit in de wijn. Na een traditionele vinificatie volgt een rijping op grote houten vaten, waardoor het karakter van de nebbiolo uitstekend tot zijn recht komt, met behoud van frisheid en structuur. De jaargang 2019 kenmerkt zich door een mooie fruitexpressie en een harmonieuze balans tussen kracht en elegantie, waardoor deze Barolo zowel nu al charme toont, als een groot bewaarpotentieel bezit.
De streek Piemonte ligt in het noordwesten van Italië aan de voet van de Alpen en heeft een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. De combinatie van veel mist ('nebbia', waar nebbiolo zijn naam aan dankt), koele nachten en zonnige dagen zorgt voor een langzame rijping, wat resulteert in wijnen met verfijnde aroma’s en stevige tannines. Barolo heeft een rijke geschiedenis en is één van de Italiaanse DOCG’s met de strengste regels, zowel in de wijngaard als in de kelder, wat de constante hoge kwaliteit verklaart.
Door zijn stevige structuur en uitgesproken smaken van kersen, rozen, truffel, specerijen en leer is deze Barolo uitermate geschikt voor gerechten met rijke smaken. Denk aan ossobuco, gestoofde hazenbout of een klassieke risotto met paddenstoelen. In de regionale keuken uit Piemonte past hij ook prachtig bij tajarin met ragu of bij een selectie gerijpte kazen, zoals Castelmagno.
Voor een optimale beleving schenkt u deze Barolo best op een temperatuur van 18-20°C. Decanteer de wijn enkele uren voor het schenken om de aroma’s volledig te laten ontplooien en de tannines te verzachten. Gebruik ruime glazen zodat de wijn tot zijn volledige potentieel kan openbloeien. Deze fles is nu reeds genietbaar, maar zal zich met enkele jaren kelderlagering nog fraaier ontwikkelen.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Barolo Claudio Alario - Sorano - 2019 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?