| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2016 |
| Land | Italië |
| Soort Benaming | DOC |
| Regio | Piëmont |
| Benoeming | Niet gespecificeerd |
| Chateau / Domein | Produttori del Barbaresco |
| Huidige fase |
Hoogtepunt
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 25,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2016 - 2019
|
Volwassenheid
2020 - 2023
|
Hoogtepunt
2024 - 2035
|
Aftakeling
2036 - 2045+
|
| Druivensoort | Percentage |
|---|---|
| Nebbiolo | 100 % |
Produttori del Barbaresco 2016 is een prachtige vertegenwoordiger van de Nebbiolo-druif afkomstig uit het hart van de Piemonte. Deze wijn, afkomstig van een historische coöperatie die bekend staat om zijn nauwgezette vakmanschap en traditionele werkwijze, is volledig gemaakt van Nebbiolo uit het excellente jaar 2016. Het wijnjaar wordt geprezen om zijn koele, evenwichtige groeiomstandigheden, die frisheid en verfijning in het glas brengen. De vinificatie volgt klassieke lijnen met een lange schilweking en rijping op grote eikenhouten vaten. Hierdoor ontwikkelt de wijn intense aroma’s van kersen, rozenblaadjes, zoethout, aardse tonen en fijne tannines die elegant verweven zijn.
De Piemonte-regio in noordwest-Italië geniet van een continentaal klimaat, met warme zomers en koele, mistige herfsten, ideaal voor late druivenrassen als Nebbiolo. De unieke kalkrijke kleigronden van de heuvels rondom Barbaresco geven de wijnen hun kenmerkende structuur, finesse en aromatische complexiteit. Piemonte kent een rijke wijnbouwgeschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd en het is dankzij producenten zoals Produttori del Barbaresco dat deze traditie in ere wordt gehouden.
Deze Barbaresco verlangt naar stevige, smaakvolle gerechten om zijn karakter optimaal tot hun recht te laten komen. Lokale klassiekers zoals ossobuco alla piemontese, brasato al Barolo (rundvlees gestoofd in rode wijn), of een paddenstoelenrisotto met truffel zijn uitmuntende combinaties. Ook bij wildgerechten, lamsbout of een gegrilde entrecôte komt de wijn uitstekend tot zijn recht. Voor kaasliefhebbers is een gerijpte Taleggio of Parmigiano Reggiano een mooie match.
Laat deze wijn tot zijn recht komen door hem minstens een uur van tevoren te decanteren. Serveer hem bij een temperatuur van 16-18°C, zodat de complexiteit van aroma’s en de fijne tanninestructuur helemaal tot hun recht komen. Zo proef je Piemonte op zijn best.
Optimaliseer het beheer van uw Wijnen kelder met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen in alle eenvoud.
Download Viniou nu en transformeer het beheer van uw wijnkelder in een soepele en intuïtieve ervaring!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Niet gespecificeerd Produttori del Barbaresco - 2016 kan automatisch worden toegevoegd aan uw eigen Wijnen via de Viniou-applicatie door eenvoudig de naam van uw Wijnen in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze wijnkelderbeheer-tool om uw gepersonaliseerde Wijnen-fiches in een handomdraai te creëren en organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?