Verpakking | Fles (75cl) |
---|---|
Type | Wijnen |
Kleur | Rood |
Jaartal | 2018 |
Land | Italië |
Soort Benaming | DOC |
Regio | Piëmont |
Benoeming | Barolo |
Chateau / Domein | Cascina Ghercina - Barolo Riserva |
Huidige fase |
Volwassenheid
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
Fles (75cl) | |
2025 | 88,50 € |
---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
Jeugd
2018 - 2022
|
Volwassenheid
2023 - 2029
|
Hoogtepunt
2030 - 2042
|
Aftakeling
2043 - 2057+
|
Cascina Ghercina Barolo Riserva 2018 is een prachtige vertegenwoordiger van de grote Italiaanse Nebbiolo-wijnen. Deze rode wijn is gemaakt van 100% Nebbiolo-druiven, het karakteristieke en veeleisende ras uit de streek, en heeft mogen rijpen tot riserva, wat staat voor extra rijping en complexiteit. Door zijn langdurige vatlagering ontwikelt deze Barolo diepe aroma’s van zwarte kersen, rozenblaadjes, truffel en leer, aangevuld met een vleugje tabak en specerijen. De structuur is gespierd, met stevige, maar rijpe tannines, een levendige zuurgraad en een elegante afdronk waarin het bouquet van Nebbiolo lang nagalmt.
Barolo ligt in het hart van Piemonte, aan de voet van de Alpen. Dit gebied staat bekend om zijn kalkrijke mergelgronden en glooiende heuvels, die perfect zonlicht en drainage bieden voor de Nebbiolo-druif. Het klimaat is relatief koel, met warme zomers en koele nachten, wat bijdraagt aan de verfijnde aroma’s en de uitstekende bewaarpotentie van de wijn. In de 19e eeuw groeide Barolo uit tot de “koning der wijnen”, geroemd om zijn diepgang en complexiteit, en tot op heden is het een van de meest gewaardeerde Italiaanse herkomstbenamingen.
Qua wijn-spijscombinatie is deze Barolo Riserva bij uitstek geschikt voor traditioneel Piemontese gerechten zoals brasato al Barolo (rundvlees gestoofd in Barolo), tajarin met truffel of wildgerechten. Ook past hij uitstekend bij gerijpte kazen als Parmigiano Reggiano of Castelmagno. Probeer hem tevens bij lamsbout uit de oven, risotto met paddenstoelen of zelfs bij een stevige stoofpot uit de Franse keuken.
Voor optimale expressie van geur en smaak is het raadzaam deze Barolo Riserva te serveren op een temperatuur van 17-18°C, en hem voor het schenken minimaal een uur te decanteren om de wijn volledig tot ontplooiing te laten komen. Deze wijn heeft een groot bewaarpotentieel en zal door verdere rijping alleen maar rijker worden.
Optimaliseer het beheer van uw Wijnen kelder met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen in alle eenvoud.
Download Viniou nu en transformeer het beheer van uw wijnkelder in een soepele en intuïtieve ervaring!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Barolo Cascina Ghercina - Barolo Riserva - 2018 kan automatisch worden toegevoegd aan uw eigen Wijnen via de Viniou-applicatie door eenvoudig de naam van uw Wijnen in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze wijnkelderbeheer-tool om uw gepersonaliseerde Wijnen-fiches in een handomdraai te creëren en organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?