| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 1827 |
| Land | Spanje |
| Soort Benaming | DO |
| Regio | Andalusië |
| Benoeming | Niet gespecificeerd |
| Chateau / Domein | Osborne |
| Cuvee | Pedro Ximénez Very Sweet |
| Huidige fase |
Aftakeling
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 180,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
1827 - 1836
|
Volwassenheid
1837 - 1867
|
Hoogtepunt
1868 - 2008
|
Aftakeling
2009 - 2059+
|
Osborne 1827 Pedro Ximénez is een bijzondere Spaanse wijn afkomstig uit de Zuid-Spaanse regio Andalusië. Deze cuvée is vernoemd naar het jaar waarin de bodega werd opgericht en is gemaakt van de Pedro Ximénez-druif. De druiven worden na de oogst op matten in de zon gedroogd om hun suikerconcentratie te verhogen. Hierdoor ontstaat een uiterst rijke, zeer zoete wijn met een diepe mahoniekleur. Het vinificatieproces gaat verder met langdurige rijping in het solera-systeem, waardoor complexe aroma’s van rozijnen, vijgen, karamel en mokka zich ontwikkelen. Ondanks de aanduiding “Rouge” is Pedro Ximénez een versterkte, zoete sherry en geen droge wijn.
Andalusië is beroemd om haar sherrywijnen en kent een warm, zonnig klimaat met weinig neerslag, wat ideaal is voor het rijpen van de Pedro Ximénez-druif. De karakteristieke bodems, veelal bestaande uit albariza-kalksteen, zorgen voor een goede waterretentie, essentieel tijdens de hete zomers. De regio, met zijn lange geschiedenis in wijnbouw die teruggaat tot de Romeinse tijd, heeft zich wereldwijd onderscheiden door unieke versterkte wijnen als deze. Osborne is zelf één van de oudste en meest gerespecteerde bodega’s van de streek.
Deze Pedro Ximénez laat zich bijzonder goed combineren met rijke desserts zoals chocoladetaart, sticky toffee pudding of vanille-ijs. Gerechten met noten of gekarameliseerde ingrediënten passen er uitstekend bij. In de Spaanse regio Andalusië wordt PX traditioneel geschonken bij lokale blauwschimmelkaassoorten of zelfs over vanille-ijs gedruppeld, wat een bijzondere smaakbeleving geeft.
Voor de optimale beleving serveer je deze wijn licht gekoeld, bij een temperatuur tussen 10-12°C. Gebruik kleine dessertwijnglazen zodat de intens aromatische neus tot zijn recht komt. Eenmaal geopend blijft de fles, mits koel en donker bewaard, nog wekenlang op smaak.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Niet gespecificeerd Osborne - Pedro Ximénez Very Sweet - 1827 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?