| Verpakking | Magnum (1,5l) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Subtype | Liefelijk |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2019 |
| Land | Spanje |
| Soort Benaming | DO |
| Regio | Castilië en León |
| Benoeming | Ribera del Duero |
| Classificatie | 96 parker |
| Chateau / Domein | Aalto |
| Cuvee | Aalto |
| Huidige fase |
Volwassenheid
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Magnum (1,5l) | |
| 2025 | 112,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2020 - 2022
|
Volwassenheid
2023 - 2026
|
Hoogtepunt
2027 - 2036
|
Aftakeling
2037 - 2043+
|
| Druivensoort | Percentage |
|---|---|
| Tempranillo | 100 % |
Aalto 2019 uit de befaamde Ribera del Duero is een indrukwekkende cuvée die volledig is samengesteld uit Tinto Fino, de lokale benaming voor Tempranillo. Deze wijn, bekroond met maar liefst 96 punten door Parker, staat bekend om zijn krachtige karakter en geweldige bewaarpotentieel. De druiven worden met de hand geoogst van oude stokken die diepgeworteld zijn in de keien- en kalkrijke bodems van Aalto’s beste wijngaarden. Na een streng selectieproces volgt een relatief lange opvoeding op nieuw Frans en deels Amerikaans eiken, wat deze wijn extra gelaagdheid en complexiteit meegeeft.
Ribera del Duero, gelegen aan de oevers van de Duero, geniet van een continentaal klimaat met warme dagen en koele nachten. De bodems bestaan er uit kalksteen, klei, grind en zand, en zorgen voor een uniek terroir. Dit levert intense, krachtige rode wijnen op met een rijkdom aan fruit en een stevige tanninestructuur. De regio heeft zich de laatste decennia als boegbeeld van modern Spaans rood weten te positioneren, mede dankzij huizen als Aalto die overal ter wereld geprezen worden om hun finesse en kracht.
Wat betreft foodpairing komt de Aalto 2019 helemaal tot zijn recht naast gebraden lamsvlees, langzaam gegaarde runderrib of stoofgerechten zoals ‘lechazo asado’, het typische Castiliaanse melklam. Een selectie serranoham, manchego of pittige blauwe kaas accentueert het rijp donker fruit en de subtiele kruidigheid van de wijn. De krachtige structuur houdt zich ook staande bij rijke wildgerechten of een traditionele ‘morcilla de Burgos’.
Voor een optimale proefervaring raad ik aan deze wijn te serveren tussen de 16 en 18°C. Geef hem eventueel een uur lucht in een karaf om het aromatische palet nog meer tot ontplooiing te laten komen. Zo geniet je maximaal van de diepte, intensiteit en lange afdronk die deze prestigieuze Ribera del Duero te bieden heeft.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Ribera del Duero Aalto - Aalto - 2019 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?