| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2010 |
| Land | Frankrijk |
| Soort Benaming | AOC |
| Regio | Loirevallei |
| Benoeming | Chinon |
| Chateau / Domein | Philippe Alliet |
| Cuvee | Coteau de Noiré |
| Huidige fase |
Hoogtepunt
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 60,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2010 - 2014
|
Volwassenheid
2015 - 2019
|
Hoogtepunt
2020 - 2026
|
Aftakeling
2027 - 2034+
|
| Druivensoort | Percentage |
|---|---|
| Cabernet Franc | 100 % |
Philippe Alliet’s Chinon Cuvée Coteau de Noiré 2010 is een ware weerspiegeling van de kracht en finesse die Cabernet Franc op de steile hellingen van Chinon kan bereiken. Deze 100% Cabernet Franc komt van oude wijnstokken aangeplant op de beroemde terroirs van Coteau de Noiré, waar de klei-kalksteenbodem rijke mineraliteit verleent aan de wijn. Na handmatige oogst volgt een zorgvuldige vinificatie, met een lange schilinweking en rijping op hout, zodat de complexe aroma’s en het structuurpotentieel tot hun recht komen. 2010 was bovendien een uitstekend jaar in de Loire, met rijpe druiven en een fraai evenwicht tussen zuren en rijp fruit.
De regio Touraine, en meer specifiek de appellatie Chinon, wordt gekenmerkt door een gematigd continentaal klimaat met Atlantische invloeden. De bodems bestaan hier uit tuffeau (zachte kalksteen), grind en klei, die zorgen voor expressieve, gestructureerde wijnen. De geschiedenis van wijnbouw in de Loirevallei gaat terug tot de Romeinen en kent haar glorietijd onder de Franse koningen. Chinon geniet, dankzij het unieke microklimaat, de geografische ligging aan de Vienne en de rivierklei, een grote reputatie voor elegante en evenwichtige wijnen die prachtig kunnen ouderen.
Deze Cuvée Coteau de Noiré vraagt om hartige gerechten die het minerale en kruidige palet ondersteunen. Denk aan een klassieke Franse coq au vin uit de regio, een stoofpot van wild zwijn, of lamsbout met knoflook en rozemarijn. Ook gegrilde groentes, een salade met geitenkaas uit de Loire of een lichte ratatouille zetten het fruit en de levendige zuren fraai in de kijker.
Voor de optimale beleving schenk je deze Chinon op 16-17°C. Open de fles een uur van tevoren om de wijn te laten ademen. In dit stadium komen de prachtig gerijpte aroma’s van rijpe bessen, tabak, potloodslijpsel en een hint van viooltjes optimaal tot hun recht. Deze wijn is nu op dronk, maar kan indien gewenst nog enkele jaren verder rijpen.
Optimaliseer het beheer van uw Wijnen kelder met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen in alle eenvoud.
Download Viniou nu en transformeer het beheer van uw wijnkelder in een soepele en intuïtieve ervaring!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Chinon Philippe Alliet - Coteau de Noiré - 2010 kan automatisch worden toegevoegd aan uw eigen Wijnen via de Viniou-applicatie door eenvoudig de naam van uw Wijnen in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze wijnkelderbeheer-tool om uw gepersonaliseerde Wijnen-fiches in een handomdraai te creëren en organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?