| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2019 |
| Land | Italië |
| Soort Benaming | DOC |
| Regio | Toscane |
| Benoeming | Brunello di Montalcino |
| Chateau / Domein | Cecchi |
| Huidige fase |
Volwassenheid
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 17,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2019 - 2022
|
Volwassenheid
2023 - 2027
|
Hoogtepunt
2028 - 2038
|
Aftakeling
2039 - 2053+
|
| Druivensoort | Percentage |
|---|---|
| Sangiovese | 100 % |
De Cecchi Brunello di Montalcino 2019 is een prachtige expressie van Sangiovese Grosso, lokaal bekend als Brunello. Deze krachtige rode wijn wordt exclusief gemaakt van deze druivensoort, afkomstig uit de heuvels rond het stadje Montalcino in Toscane. De jaargang 2019 wordt getypeerd door een groeiseizoen met voldoende warmte en licht, wat de druiven optimale rijpheid en aromatische concentratie heeft gegeven. De wijn wordt traditioneel gevinifieerd en rijpt langdurig, vaak minimaal 2 jaar in grote eikenhouten vaten, gevolgd door fleslagering om structuur en complexiteit te ontwikkelen. Het resultaat is een robijnrode wijn met diepe aroma’s van rijpe kersen, pruimen, leer en subtiele kruiden, ondersteund door een stevige maar verfijnde tanninestructuur.
De streek Toscane en dan vooral de zone rond Montalcino heeft een uniek microklimaat: het milde mediterraanse klimaat in combinatie met de goed doorlatende, stenige kalk- en mergelbodems zorgen voor een uitstekende rijping van de Sangiovese-druif. De beschermde ligging tussen de Tyrreense Zee en de Apennijnen schept ideale omstandigheden voor wijnbouw. De geschiedenis van Brunello di Montalcino is relatief jong: pas in de 19e eeuw werd Brunello als aparte wijn geproduceerd, maar inmiddels geniet hij wereldwijde faam door zijn kracht, elegantie en bewaarpotentieel.
Als gastronomisch gezel is deze Brunello di Montalcino de perfecte partner voor rijke vleesgerechten: klassiek Toscaanse wildgerechten zoals cinghiale (wild zwijn) in saus, gestoofde ossobuco, of lamsbout uit de oven komen helemaal tot hun recht naast dit glas. Ook oude pecorino of truffelgerechten passen prachtig door de aardse tonen van de wijn.
Om het beste uit deze Brunello di Montalcino te halen, raad ik aan de wijn minstens een uur van tevoren te decanteren, zodat de complexe aroma’s zich volledig kunnen ontvouwen. Schenk hem op een ideale temperatuur van 16-18°C. Hiermee komt zijn kracht én finesse het mooist tot uiting.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Brunello di Montalcino Cecchi - 2019 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?