| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2003 |
| Land | Frankrijk |
| Soort Benaming | AOC |
| Regio | Bordeaux |
| Benoeming | Moulis-en-Médoc |
| Chateau / Domein | Poujeaux |
| Cuvee | Cru bourgeois exceptionne |
| Huidige fase |
Aftakeling
|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2003 - 2007
|
Volwassenheid
2008 - 2014
|
Hoogtepunt
2015 - 2022
|
Aftakeling
2023 - 2032+
|
| Druivensoort | Percentage |
|---|---|
| Cabernet Sauvignon | 55 % |
| Merlot | 42 % |
| Petit Verdot | 3 % |
Château Poujeaux 2003 uit de Moulis-en-Médoc AOC in Bordeaux is een aantrekkelijke vertegenwoordiger van zijn regio. Deze cru bourgeois exceptionel wordt grotendeels samengesteld uit Cabernet Sauvignon, Merlot, met kleinere percentages Petit Verdot en Cabernet Franc. De oogst van 2003 stond bekend als warm en droog, wat heeft geleid tot rijpe, geconcentreerde druiven met zachte tannines. De wijn rijpt vaak op eikenhouten vaten, wat extra complexiteit biedt met aroma’s van vanille en specerijen, naast het karakteristieke zwarte fruit, ceder en leder. Hierdoor presenteert deze Poujeaux zich met een diepe robijnrode kleur, geparfumeerd met tonen van zwarte bes, pruimen, tabak en subtiele houttonen, en beschikt hij over een mooie balans tussen kracht en elegantie.
De appellatie Moulis-en-Médoc, gelegen ten westen van Margaux, profiteert van een gematigd zeeklimaat, waardoor de druiven geleidelijk rijpen en frisheid behouden. De typische grindbodems in Moulis zorgen voor een uitstekende drainage, essentieel voor krachtige en elegante Bordeauxwijnen. De geschiedenis van Château Poujeaux gaat al eeuwen terug en het domein geniet in heel Bordeaux een uitstekende reputatie dankzij zijn constante kwaliteit en stijlvolle, terroirgetypeerde wijnen.
Wat betreft foodpairing schittert deze wijn bij klassiek Franse gerechten zoals entrecôte bordelaise of confit de canard. Ook wildgerechten zoals hazenrug of duif komen bijzonder goed tot hun recht bij een glas Poujeaux 2003. Voor een meer lokale combinatie kunt u denken aan lamsvlees uit de Médoc-regio of een selectie van regionale kazen zoals Ossau-Iraty, die het fruit en de structuur van de wijn mooi accentueren.
Voor de optimale smaaksensatie geeft u deze wijn best de tijd om te decanteren. Serveer hem op 16-18°C voor het mooiste resultaat; op deze temperatuur komen zowel de complexe aroma’s als de zijdeachtige structuur volledig tot hun recht.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Moulis-en-Médoc Château Poujeaux - Cru bourgeois exceptionne - 2003 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?