| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Versterkte wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2007 |
| Land | Oekraïne |
| Regio | Zakarpattia-Oekraïne |
| Benoeming | Zakarpattia |
| Chateau / Domein | Maitre massandra |
| Cuvee | Massandra |
| Huidige fase |
Hoogtepunt
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 95,50 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2007 - 2009
|
Volwassenheid
2010 - 2016
|
Hoogtepunt
2017 - 2026
|
Aftakeling
2027 - 2036+
|
| Druivensoort | Percentage |
|---|---|
| Cabernet Sauvignon | 60 % |
| Saperavi | 30 % |
| Merlot | 10 % |
Maitre Massandra Cuvée Massandra 2007 is een versterkte rode wijn afkomstig uit de regio Zakarpattia in het uiterste westen van Oekraïne. Het wijnhuis Massandra geniet internationale bekendheid vanwege zijn historisch vakmanschap in likeurwijnen en versterkte wijnen sinds de Tsaristische tijd. Deze wijn, uit het oogstjaar 2007, is een blend (cuvee) waar typische druivenrassen uit de regio gebruikt zijn. Jammer genoeg is de exacte samenstelling niet opgegeven, maar doorgaans verwerkt Massandra lokale en internationale druiven als Saperavi, Cabernet Sauvignon of zelfs Muscat. De vinificatie voor een versterkte wijn betekent dat er tijdens de gisting alcohol aan de wijn wordt toegevoegd, wat resulteert in een hoger alcoholpercentage en restzoet, terwijl het karakter vaak intens aromatisch en vol is. Dit is een “sec”, dus droog type, wat vrij uniek is bij versterkte rode wijnen.
Zakarpattia is het bekendste wijngebied van Oekraïne, liggend aan de voet van de Karpaten en grenzend aan Slowakije en Hongarije. Het is een regio met een zacht continentaal klimaat, relatief milde winters en warme zomers, die bijdragen aan een lange rijping van de druiven. De bodem is uitermate gevarieerd en bevat vulkanische componenten, klei en löss, wat elegantie en frisheid in de wijnen kan brengen. De wijncultuur hier heeft diepe historische wortels die teruggaan tot de 11e eeuw, maar vooral in de 19e eeuw is er veel geïnvesteerd in wijnbouw onder invloed van de Russische en Oostenrijkse adel.
Door zijn kracht en complexiteit laat deze Massandra zich uitstekend combineren met rijke gerechten. Denk aan stevige vleesgerechten zoals ossenhaas, wildragout of gerechten met lamsvlees. Ook kan de wijn goed samengaan met Oost-Europese specialiteiten als stoofschotels met aardappel en paddestoelen, of stevige Hongaarse goulash, die qua kruidigheid en textuur een mooie wisselwerking hebben met de intensiteit van de wijn. Voor de liefhebber kan pure chocolade of oude harde kaas zoals Parmezaan een fijne match zijn.
Schenk deze wijn op een temperatuur van ongeveer 14-16°C, zodat zowel het aroma als de smaakstructuur volledig tot zijn recht komen. Ideaal uit een royaal glas en na een korte beluchting, zodat alle aroma’s zich mooi openen.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Versterkte wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Versterkte wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Zakarpattia Maitre massandra - Massandra - 2007 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?