De Crémant-de-Savoie, met een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB), is een sprankelend juweel uit de regio Savoie en Bugey in Frankrijk. Genesteld tussen bergen en meren, profiteert deze wijnstreek van ideale klimatologische omstandigheden, een combinatie van frisheid en zonnigheid, om verfijnde mousserende wijnen te produceren. De Crémant-de-Savoie onderscheidt zich door zijn traditionele methode, vergelijkbaar met Champagne, waarbij een tweede gisting op fles zorgt voor zijn fijne en delicate mousse.
De belangrijkste druivenrassen zijn Chardonnay, Altesse, Jacquère en Gamay, die de wijn fruitige en bloemige aroma’s geven, vaak vergezeld van tonen van witte vruchten, acaciabloesem en amandel. Perfect als aperitief of bij zeevruchten en desserts, verleidt de Crémant-de-Savoie met zijn finesse en levendigheid.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?