| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2010 |
| Land | Frankrijk |
| Soort Benaming | AOC |
| Regio | Rhônevallei |
| Benoeming | Châteauneuf-du-Pape |
| Chateau / Domein | Domaine Brunel Les Cailloux |
| Huidige fase |
Hoogtepunt
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 43,20 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2010 - 2013
|
Volwassenheid
2014 - 2018
|
Hoogtepunt
2019 - 2027
|
Aftakeling
2028 - 2039+
|
Domaine Brunel Les Cailloux 2010 is een prachtige rode wijn uit de zuidelijke Rhône-vallei, afkomstig van de prestigieuze appellatie Châteauneuf-du-Pape. Deze wijn is samengesteld uit overwegend Grenache, vaak aangevuld met Syrah, Mourvèdre en Cinsault, afkomstig van oudere stokken op de klassieke, met keien bedekte terrassen van de regio (“les cailloux roulés”). 2010 geldt als een groots millésime, met een gelukkig klimaat waardoor de druiven optimaal konden rijpen. Dankzij een traditionele vinificatie, waarbij de wijn langere tijd op zijn lie rijpt, ontwikkelt hij een volle structuur, elegantie en complexiteit, met zowel kracht als finesse.
De Châteauneuf-du-Pape regio geniet van een warm en droog Mediterraan klimaat met mistralwinden die zorgen voor gezonde druiven. De bodem bestaat uit zand, klei en rotsen, de fameuze ‘galets roulés’ die overdag warmte opslaan en ’s nachts afgeven, wat de rijping ten goede komt. De geschiedenis van het gebied gaat terug tot de tijd van de pausen in Avignon, en het is één van de oudste appellations van Frankrijk, beroemd om zijn volle, rijpe en verfijnde rode wijnen.
Bij deze krachtige wijn passen robuuste gerechten. Denk aan een klassieke entrecôte met rozemarijnaardappeltjes, lamsbout met Provençaalse kruiden of wild zoals hert of eend. Voor een regionale combinatie zijn gerechten met truffel of een stoofpot van rundvlees “daube provençale” een sublieme keuze. Ook stoofpotten met aubergine, tomaat en olijven uit de Mediterrane keuken houden het mooi bij. Kazen als oude Comté, of een pittige Laguiole, vormen een smakelijk slot.
Serveer deze wijn rond 16-18°C, zodat zijn aroma’s van rijpe kersen, zwarte bes, gedroogde kruiden, leder en subtiele specerijen volledig tot hun recht komen. Decanteren gedurende minstens een uur is aanbevolen, zeker als de wijn nog jeugdig en krachtig overkomt. Zo geniet je maximaal van het diepe, gelaagde karakter van deze prachtige Châteauneuf-du-Pape.
Optimaliseer het beheer van uw Wijnen kelder met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen in alle eenvoud.
Download Viniou nu en transformeer het beheer van uw wijnkelder in een soepele en intuïtieve ervaring!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Châteauneuf-du-Pape Domaine Brunel Les Cailloux - 2010 kan automatisch worden toegevoegd aan uw eigen Wijnen via de Viniou-applicatie door eenvoudig de naam van uw Wijnen in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze wijnkelderbeheer-tool om uw gepersonaliseerde Wijnen-fiches in een handomdraai te creëren en organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?