| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 1999 |
| Land | Frankrijk |
| Soort Benaming | AOC |
| Regio | Languedoc |
| Benoeming | Corbières |
| Chateau / Domein | Château L |
| Huidige fase |
Aftakeling
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 24,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
1999 - 2001
|
Volwassenheid
2002 - 2006
|
Hoogtepunt
2007 - 2016
|
Aftakeling
2017 - 2028+
|
Château L 1999 uit de appellatie Corbières AOC is een karaktervolle rode wijn uit het zonnige zuiden van Frankrijk. Gemaakt in een klassiek Languedoc-stijl, zal deze wijn waarschijnlijk een assemblage zijn van typisch mediterrane druivenrassen, zoals Grenache, Syrah, Mourvèdre en Carignan. Het millésime 1999 was bijzonder gunstig in de Languedoc, met een warm en droog seizoen dat rijpe, geconcentreerde druiven opleverde. Deze wijn werd sec vervaardigd, dus droog van karakter, met vinificatiemethoden gericht op het behouden van de fruitexpressie en het ontwikkelen van een boeiend, kruidig bouquet tijdens de rijping, mogelijk deels op eikenhout.
Corbières is een van de oudste wijngebieden van de Languedoc, gelegen tussen de heuvels en de Middellandse Zee. Het terroir is divers, maar bestaat vooral uit kalksteen, klei en schist, wat zorgt voor krachtige en robuuste wijnen. Het mediterrane klimaat biedt hete zomers en milde winters, met mistralwinden die de wijngaarden beschermen tegen ziektes en schimmels. Ooit een vergeten regio, heeft Corbières de afgelopen decennia veel aan kwaliteit gewonnen dankzij een nieuwe generatie wijnmakers en diep respect voor traditie.
Voor foodpairing zijn er talloze opties die passen bij de zonnige warmte en de kruidigheid van Château L 1999. De wijn komt mooi tot zijn recht bij stevige vleesgerechten, zoals lamsbout met Provençaalse kruiden, wildgerechten of stoofpotten als daube de boeuf. Ook regionale schotels als cassoulet of een gegrilde côte de boeuf met ratatouille zullen het karakter van deze wijn onderstrepen. Oudere Corbières-wijnen, zoals deze uit 1999, doen het ook uitstekend bij gerijpte harde kazen.
Serveer deze wijn bij voorkeur iets onder kamertemperatuur, rond 16-18°C. Decanteer ouderen jaargangen gerust een half uur van tevoren, zodat hij zijn complexe geur- en smaakaroma’s vol kan tonen. Geniet van deze mooie reis naar het zonnige zuiden van Frankrijk!
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Corbières Château L - 1999 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?