| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2000 |
| Land | Frankrijk |
| Soort Benaming | AOC |
| Regio | Languedoc |
| Benoeming | Corbières |
| Chateau / Domein | Château Prieuré Borde-Rouge |
| Huidige fase |
Aftakeling
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 22,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2000 - 2003
|
Volwassenheid
2004 - 2009
|
Hoogtepunt
2010 - 2017
|
Aftakeling
2018 - 2029+
|
Château Prieuré Borde-Rouge 2000 is een prachtige rode wijn uit de Corbières appellatie, gelegen in het hart van de Languedoc. Deze wijn uit het befaamde jaar 2000 wordt gemaakt van traditionele Zuid-Franse druivenrassen zoals Syrah, Grenache en Carignan, aangevuld met wellicht een beetje Mourvèdre. De wijnstokken profiteren van een divers terroir met vooral kalksteen en kiezelhoudende bodems. De vinificatie vindt vaak plaats in roestvrijstalen cuves, gevolgd door rijping op eikenhouten vaten, wat de wijn een mooie complexiteit en fijne structuur geeft. In deze rijpe millésime ontwikkelt de wijn zich tot een diepe robijnrode kleur en biedt in de neus aroma’s van zwart fruit, gedroogde pruimen, laurier, kruidnagel en leer, samen met een elegante kruidigheid.
De regio Languedoc, en met name Corbières, geniet van een mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde winters. De invloed van de Tramontane-wind en het reliëf met glooiende heuvels dragen bij aan gezonde druiven en een uitgesproken karakter. De geschiedenis van wijnbouw reikt hier tot de Romeinse tijd terug. Corbières staat bekend om stevige, karaktervolle rode wijnen met een zekere rustieke charme die na enkele decennia – zoals deze 2000 – bijzonder harmonieus worden.
Qua gastronomie is deze wijn bijzonder geschikt bij gegrild of gestoofd lamsvlees, wild, gekonfijte eend of cassoulet, een klassiek Zuid-Frans gerecht met bonen en vlees. Ook langzaam gegaarde rundvleesgerechten en stoofschotels met mediterrane kruiden passen uitstekend. Combineer hem gerust ook met hartige kazen zoals Tomme of Comté.
Voor de optimale beleving verdient deze gerijpte Corbières een serveertemperatuur van 16-18°C. Dekanteer de wijn ruim een uur vooraf om de aroma’s volledig tot hun recht te laten komen. Deze wijn is nu op zijn piek, maar kan nog enkele jaren in een goede kelder rijpen.
Optimaliseer het beheer van uw Wijnen kelder met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen in alle eenvoud.
Download Viniou nu en transformeer het beheer van uw wijnkelder in een soepele en intuïtieve ervaring!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Corbières Château Prieuré Borde-Rouge - 2000 kan automatisch worden toegevoegd aan uw eigen Wijnen via de Viniou-applicatie door eenvoudig de naam van uw Wijnen in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze wijnkelderbeheer-tool om uw gepersonaliseerde Wijnen-fiches in een handomdraai te creëren en organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?