| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2019 |
| Land | Frankrijk |
| Soort Benaming | AOC |
| Regio | Rhônevallei |
| Benoeming | Châteauneuf-du-Pape |
| Chateau / Domein | Cellier des Princes |
| Alcoholpercentage | 15 % |
| Huidige fase |
Volwassenheid
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 23,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2019 - 2021
|
Volwassenheid
2022 - 2026
|
Hoogtepunt
2027 - 2035
|
Aftakeling
2036 - 2041+
|
Cellier des Princes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019 is een prachtige expressie van wat de zuidelijke Rhônevallei te bieden heeft. Deze wijn is een blend van voornamelijk Grenache, met toevoegingen van Syrah, Mourvèdre en vaak kleinere hoeveelheden andere traditionele druiven van de appellatie. De wijngaarden liggen op kiezelrijke bodems – de beroemde galets roulés – die warmte vasthouden en geleidelijk afgeven aan de druiven, wat zorgt voor een optimale rijping, vooral in een warm en zonnig jaar als 2019. De vinificatie verloopt klassiek, met een zorgvuldige maceratie en rijping in grote vaten en soms deels in barriques, wat resulteert in een krachtige, rijke rode wijn met aroma’s van rijp zwart fruit, kruiden, leer en een lichte toets van zoethout en garrigue.
Châteauneuf-du-Pape is niet alleen één van de meest gereputeerde appellaties van de Rhône, maar ook een van de oudste. De regio geniet van een mediterraan klimaat met droge, warme zomers en milde winters. De invloed van de Mistral zorgt voor verkoeling en houdt de wijngaarden gezond. De bodems zijn rijk aan stenen en klei, wat zorgt voor intensiteit, structuur en bewaarpotentieel in de wijnen. De geschiedenis van de streek gaat terug tot de middeleeuwen, wanneer de pausen uit Avignon het potentieel van deze regio ontdekten en mee verspreidden.
Deze wijn doet het uitstekend aan tafel bij krachtige, kruidige gerechten. Klassiek uit de regio zijn lamsschouder met rozemarijn, daube provençale (stoofpot met rund en olijven) of gegrilde entrecote met kruidenboter. Probeer hem ook bij wild, zoals hert of everzwijn, of bij harde kazen zoals een oude Comté of Tomme de Savoie. Voor een verrassend maar perfect regionaal accent kan een stoofpot van wild konijn (civet de lapin) worden gecombineerd.
Om volop van deze wijn te genieten, verdient hij het om licht gedecanteerd te worden en geserveerd op een temperatuur tussen 16 en 18°C. Zo komen de gelaagde aroma’s goed tot hun recht en blijven de tannines mooi rond.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Châteauneuf-du-Pape Cellier des Princes - 2019 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?