| Verpakking | Fles (75cl) |
|---|---|
| Type | Wijnen |
| Kleur | Rood |
| Jaartal | 2009 |
| Land | Frankrijk |
| Soort Benaming | AOC |
| Regio | Rhônevallei |
| Benoeming | Châteauneuf-du-Pape |
| Chateau / Domein | Mordoree |
| Huidige fase |
Hoogtepunt
|
*De waarden die hier worden weergegeven zijn schattingen van gebruikers van de Viniou-app en vormen geen verkoopaanbod.*
| Fles (75cl) | |
| 2025 | 65,00 € |
|---|
──── 🍷 ────
Viniou – uw wijnkelderbeheer vereenvoudigd
|
Jeugd
2009 - 2013
|
Volwassenheid
2014 - 2018
|
Hoogtepunt
2019 - 2026
|
Aftakeling
2027 - 2038+
|
Châteauneuf-du-Pape Rouge van Château de la Mordorée 2009 is een wijn die de kracht en elegantie van de zuidelijke Rhône prachtig belichaamt. Gemaakt van een traditionele blend, waarin Grenache de hoofdrol speelt, aangevuld door Syrah, Mourvèdre en soms een kleine hoeveelheid andere lokale druiven. Het jaar 2009 werd gekenmerkt door een warm groeiseizoen dat heeft bijgedragen aan de intense rijpheid van het fruit en de complexiteit van het eindresultaat. De vinificatie op Château de la Mordorée gebeurt met respect voor het terroir: lage rendementen, handmatige oogst en zorgvuldige rijping, veelal op grote eikenhouten vaten, geven de wijn een harmonieuze structuur en opmerkelijke diepgang.
De Vallée du Rhône méridionale en met name de appellatie Châteauneuf-du-Pape is beroemd om haar zanderige, kiezelrijke bodems, bekend als galets roulés, die warmte vasthouden en ’s nachts aan de druiven afgeven. Dit, samen met het mediterrane klimaat en de mistral-wind, zorgt voor gezonde rijping en geconcentreerde smaken. Het historische wijngebied heeft een rijke traditie die tot in de tijd van de pausen in Avignon reikt. De diversiteit aan bodemtypes en microklimaten vertaalt zich in wijnen met veel diepte, kruidigheid en schakeringen.
Deze Châteauneuf-du-Pape scoort hoog bij stevige gerechten zoals lamsbout met Provençaalse kruiden, wildgerechten of een stoofpot van rundvlees. Ook klassieke Zuid-Franse gerechten als daube de boeuf of ratatouille passen prachtig bij deze wijn. Gerijpte harde kazen zoals Comté of een oude Cantal zijn eveneens een welkome partner.
Laat de wijn voor het serveren ruim ademen om zijn aroma’s – zoals zwarte bessen, pruimen, zoethout, Provençaalse kruiden en subtiele aardse tonen – volledig tot hun recht te laten komen. Serveer op een temperatuur van 16-18°C voor de optimale smaakbeleving en structuur. Oude jaargangen zoals deze kunnen, mits goed bewaard, nog jaren plezier bieden, maar zijn nu op volle kracht.
Geef uw wijnkelderbeheer een boost bij Wijnen met Viniou!
Volg, organiseer en ontdek uw Wijnen moeiteloos.
Download Viniou en beheer je wijnkelder als een expert!
Alle informatie die u hier ziet over de fles Wijnen Châteauneuf-du-Pape Mordoree - 2009 kan automatisch worden toegevoegd voor uw eigen wijnen via de wijnkelderbeheer software Viniou door simpelweg de naam van uw wijn in te voeren of het etiket te scannen. Profiteer van onze tool voor wijnkelderbeheer om uw gepersonaliseerde wijnfiches in een oogwenk te maken en te organiseren.
We gebruiken cookies om het bezoek op onze site te meten en om de inhoud te verbeteren.
Wilt u ze inschakelen?